Saigoneer

BackSociety » Architecture » [Photos] Viettel's New Offside Studio Is a Fusion of Geometry and Nature

[Photos] Viettel's New Offside Studio Is a Fusion of Geometry and Nature

Viettel is one of Vietnam’s largest telecommunication companies. Mentions of its name usually conjure up the vision of a steadfastly traditional conglomerate that’s omnipresent but uninteresting. That’s why the new Viettel Offside Studio, designed by Vo Trong Nghia Architects, is a surprise.

According to the Vo Trong Nghia Architects, the newly minted office block is located at the corner of Viettel Academy’s campus in Thach That District in Hanoi, 30 kilometers from the city center. The academy is a training facility for the company’s engineers while the Offside Studio allows for hosting meetings, brainstorming sessions and also acts as an alternative office for Viettel executives away from the busyness of metropolitan Hanoi.

The compound is made up of six V-shaped buildings — a reception area, a dining space and four studios — connected by an open corridor. The “open books” open onto a tree-filled garden and lake. The walls are concrete while the rest of the interior features contemporary elements: glass, metal and dark wood. The site faces southward, so the architects decided to construct the side walls in order to minimize the harsh sunlight blaring in from the east and west.

Marvel at Viettel’s Offside Studio below:

[Photos courtesy of VTN Architects via ArchDaily]

Related Articles

in Architecture

[Photos] Vo Trong Nghia's Latest 'House for Trees' Is an Urban Garden on a Budget

The latest in the "House for Trees" project, Vo Trong Nghia Architects' new structure fills a tight space with greenery on a budget.

in Architecture

From Nature, Vietnam Slowly Forges Its Own Brand of Contemporary Architecture

When it comes to architecture in Saigon, a tiny fraction of buildings receive the vast majority of attention.

in Architecture

Vo Trong Nghia Studio Wins Dezeen’s 'Architect of the Year' Award

Vo Trong Nghia and his studio have established a reputation both in Vietnam and elsewhere for incorporating local and inexpensive materials in their designs.

in Architecture

[Photos] Vo Trong Nghia's 'Bamboo House' Is a Green Oasis in Sweltering Saigon

The latest addition to Vo Trong Nghia Architects’ "House for Trees" series is a fusion between bamboo and a typical Saigon tube house.

in Vietnam

Vo Trong Nghia Wins Prestigious Prince Claus Award

Vo Trong Nghia, Vietnam’s resident starchitect, recently clinched the coveted 2016 Prince Claus Award, which rewards artists and organizations for their contribution to local culture and development.

in Architecture

[Photos] Inside a New School for Lao Cai Children, Built by Hanoi Architects

While some students in Saigon bemoan slow internet that hampers their distance education at home, there are communities in Vietnam’s remote areas whose only school can barely withstand the elements.